Betalen

dienstencheque, dienstencheques, bestellen, papieren cheque, elektronische cheque

Ondertussen heeft u de stappen doorlopen om elektronische dienstencheques te bestellen en heeft u deze ook al ontvangen. U bent nu op zoek naar een geschikte huishoudhulp die bij u op wekelijkse of tweewekelijkse basis langskomt. Eens deze prestatie geleverd is zal u alsook met deze elektronische dienstencheques moeten betalen. Hieronder leggen we uit hoe dit juist in zijn werk gaat.

Een dienstencheque is gelijk aan 1 gepresteerd uur van een huishoudhulp of poetsvrouw. U kiest zelf het aantal uren dat u op wekelijkse of tweewekelijkse basis wenst (in overleg met het dienstenchequebedrijf). Indien u over elektronische dienstencheques beschikt hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het verkeerd invullen van dienstencheques, dat u ze kwijtraakt of dat ze gestolen worden of dat u niet weet wat u juist waar moet invullen. U kan met 1 muisklik betalen.

Ten laatste 10 dagen na de geleverde prestatie van uw huishoudhulp zal het hoofdkantoor van het dienstenchequebedrijf via de website http://www.dienstencheques-vlaanderen.be/ de prestatie van de huishoudhulp doorgeven. U kan hier nakijken of alle gegevens overeenkomen met de geleverde prestatie. Zo vindt u hier terug op welke datum dit was, welke huishoudhulp bij u langskwam, welke activiteit uitgevoerd werd (huishoudelijke hulp, hulp met boodschappen,…) en het gepresteerde aantal uren.

Indien dit allemaal correct is hoeft u enkel op valideren te drukken en het aantal elektronische dienstencheques gelijk aan het aantal gepresteerde uren zal in mindering gebracht worden in uw elektronische portefeuille. U kan uiteraard ten alle tijden nakijken hoeveel resterende elektronische dienstencheques er nog in uw elektronische portefeuille zitten.

Aarzel niet om uw huishoudhulp aan te vragen door het contactformulier aan de onderkant van deze pagina in te vullen. Een medewerker zal u binnen de 3 werkdagen contacteren in verband met uw aanvraag.